Wij fokken uw fokzeugen én brengen ze groot

Uniek fokzeugbedrijf in België

Fokbedrijf Maenhout is het enige fokzeugbedrijf met een totaalaanpak. Wij doen alles: uw fokzeugen fokken, opfokken én verdelen – met eigen transport. Deze focus is onze specialisatie. Wij volgen elke stap in het proces op de voet en staan dicht bij u. Daardoor profiteert u optimaal van onze twee generaties vakmanschap en ervaring.

Bovendien spelen wij kort op de bal en begeleiden wij u met raad en daad naar een maximaal rendement: zoveel mogelijk kwalitatief hoogstaande vleesvarkens met zo weinig mogelijk voer en arbeid.

Contacteer ons voor meer info

Topigs-fokzeugen én snelle genetische vooruitgang

Alleen het beste is goed genoeg voor u. Daarom werken wij uitsluitend met zuiverelijnszeugen met hoge fokwaarden en met Topigs-sperma – rechtstreeks van de top van de fokkerijpiramide. Onze grote populatie zuiverelijnszeugen garandeert u een snelle genetische vooruitgang. Want wij hebben altijd voldoende eerstelijnszeugen met een hoge TSI-index in huis, en selecteren extra streng. Bovendien is er een continue instroom van nieuwe genen. Het resultaat? Een snelle genetische evolutie en fokzeugen die voldoen aan de actuele Topigs-fokdoel.

BLUP-model en genomic selection

Wij leveren alleen fokzeugen met een excellente fokwaarde, volgens het BLUP-model en genomic selection. Wij houden rekening met de ontwikkeling, het aantal en de plaatsing van de tepels, het beenwerk, enzovoort. Het resultaat? Zorgeloze fokzeugen: sterk, productief, zelfredzaam en goed ontwikkeld. Uw garantie voor excellente fokresultaten. Want met onze zelfredzame zeugen krijgt u meer en betere vleesvarkens.

Reserveer nu uw Topigs-fokzeugen bij Fokkerij Maenhout